Paménta alat motong karbida stabil, sareng paménta alat-alat tahan kaésaan dileupaskeun

Diantara alat motong, karbida semén utamina dianggo salaku bahan pakakas motong, sapertos alat péngkolan, pemotong panggilingan, planer, bit bor, alat pikaboseneun, sareng sajabana éta dianggo pikeun motong beusi cor, logam non-ferrous, plastik, serat kimia, grafit, kaca, batu sareng waja biasa, sareng ogé pikeun motong bahan réfraktif sapertos baja tahan panas, stainless steel, waja mangan tinggi sareng waja alat. Motong utamina diwujudkeun ku alat mesin. Ayeuna, jumlah karbida semén anu digunakeun dina alat motong kira-kira 1/3 tina total produksi karbida semén di Cina, anu mana 78% dianggo pikeun alat las sareng 22% dianggo pikeun alat anu tiasa diindéks.

Alat motong utamina dianggo dina produksi. Alat motong karbida semén seueur dianggo dina motong-gancang kusabab sipatna alus teuing (kakuatan tinggi, kateguhan tinggi, karasa luhur, stabilitas termal anu hadé sareng karasa karasa). Industri tradisional hilir sapertos mesin sareng mobil, kapal, karéta api, kapang, tékstil, jst; lapangan aplikasi high end sareng anu muncul kalebet aerospace, industri inpormasi, jst. Diantarana, mesin sareng manufaktur mobil mangrupikeun bidang aplikasi anu paling penting pikeun alat karbida semén dina motong logam.

Mimiti, solusi ngolah mékanis mangrupikeun produk inti tina ranté industri karbida semén, anu berorientasi kana pabrikan hilir sareng lapangan pamrosésan sapertos alat mesin CNC, aerospace, ngolah kapang mékanis, damel kapal, alat-alat rékayasa laut, sareng sajabana Numutkeun data tina Biro Nasional statistik, tingkat pertumbuhan taun-ka-taun industri manufaktur alat-alat umum sareng khusus China parantos rebound salami dua taun berturut-turut saatos diturunkeun dina 2015. Dina 2017, nilai kaluaran industri manufaktur peralatan umum nyaéta 4,7 triliun yuan , kalayan paningkatan sataun ka taun 8,5%; nilai kaluaran industri manufaktur peralatan khusus nyaéta 3,66 triliun yuan, kalayan paningkatan sataun-ka-taun 10,20%. Nalika Investasi Aset tetep dina industri manufaktur parantos dikaluarkeun sareng dibalikan deui, paménta pikeun solusi pamrosésan dina industri mesin bakal rebound langkung jauh.

Dina pabrik mobil, salah sahiji alat anu paling penting dina industri manufaktur mobil nyaéta cetakan alat, sareng cetakan alat karbida disemen mangrupikeun komponén anu paling penting. Numutkeun data National Bureau of statistik, total produksi mobil Cina ningkat tina 9,6154 juta di 2008 janten 29,942 juta di 2017, kalayan tingkat rata-rata pertumbuhan 12,03%. Sanaos tingkat pertumbuhan condong turun dina dua taun terakhir, dina latar tukang basa anu luhur, paménta konsumsi alat motong karbida semén dina bidang otomotif bakal tetep stabil.

Sacara umum, dina bidang motong, tingkat pertumbuhan industri mobil tradisional sareng mesin stabil, sareng paménta karbida semén relatif stabil. Diperkirakeun yén ku 2018-2019, konsumsi alat motong karbida semén masing-masing bakal ngahontal 12500 ton sareng 13900 ton, kalayan tingkat pertumbuhan langkung ti dua digit.

Géologi sareng tambang: paménta pamulihan

Dina watesan pakakas géologis sareng mineral, karbida semén utamina dianggo salaku alat pangeboran batuan, alat tambang sareng alat pangeboran. Wangun produk kalebet bit pengeboran batuan pikeun pengeboran perkusi, bit bor pikeun éksplorasi géologis, Bor DTH pikeun tambang sareng lapangan minyak, bor kerucut, pamotong batu bara sareng bor dampak pikeun industri bahan bangunan. Alat tambang karbida semén ngagaduhan peran penting dina batubara, minyak bumi, mineral logam, konstruksi infrastruktur sareng aspek sanés. Konsumsi karbida semén dina alat géologis sareng pertambangan nyumbang 25% - 28% beurat karbida semén.

Ayeuna, Cina masih dina tahap tengah industrialisasi, sareng tingkat pertumbuhan paménta sumber énergi ngirangan, tapi total paménta bakal tetep luhur. Diperkirakeun dugi ka taun 2020, konsumsi énergi primér Cina bakal janten sakitar 5 milyar ton batubara standar, 750 juta ton bijih beusi, 13,5 juta ton tambaga olahan sareng 35 juta ton aluminium aslina.

Dina latar tukang operasi paménta tinggi, turunna trend kelas mineral salajengna maksa usaha tambang pikeun ningkatkeun pengeluaran modal. Salaku conto, peunteun rata-rata bijih emas turun tina 10.0 g / T dina awal taun 1970an dugi ka 1,4 g / T di 2017. Ieu kedah ningkatkeun kaluaran bijih atah pikeun ngajaga stabilitas produksi logam, sahingga ngadorong paménta pikeun alat tambang naék.

Dina dua taun ka hareup, sabab harga batu bara, minyak bumi sareng logam tetep tinggi, diperkirakeun kersa tambang sareng éksplorasi bakal teras-teras ningkat, sareng paménta karbida semén pikeun pakakas géologis sareng pertambangan bakal teras-terasan ningkat sacara signifikan. Dipiharep yén tingkat pertumbuhan paménta bakal dijaga sakitar 20% dina 2018-2019.

Ngagem alat tahan: paménta dileupaskeun

Ngagem karbida semén tahan biasana dianggo dina produk struktur mékanis tina sagala rupa lapangan tahan kaéngan, kalebet cetakan, tekanan tinggi sareng rongga suhu luhur, bagian tahan kaénanan, sareng sajabina Ayeuna, karbida semén anu dianggo pikeun sababaraha cetakan nyatakeun perkawis 8% tina total kaluaran karbida semén, sareng rongga pikeun tekanan tinggi sareng résistansi tahan suhu tinggi sakitar 9% tina total kaluaran karbida semén. Bagéan anu tahan maké kalebet nozel, rel pituduh, plunger, bola, ban anti-skid pin, plate scraper salju, jst.

Nyandak kapang salaku conto, kusabab industri anu ngagunakeun cet langkung intensif, kalebet mobil, alat-alat rumah tangga, éta sareng industri konsumén sanés anu caket hubunganana sareng kahirupan masarakat sadidinten, dina latar tukang ningkatkeun konsumsi, pembaruan produk langkung gancang sareng gancang , Sareng sarat pikeun kapang ogé langkung luhur sareng langkung luhur. Diperkirakeun yén tingkat pertumbuhan komposit paménta karbida karét semén di 2017-2019 bakal sakitar 9%.

Salaku tambahan, paménta karbida semén pikeun rongga tahan tekanan tinggi sareng suhu luhur sareng bagian mékanis tahan tahan diperkirakeun ningkat ku 14,65% sareng 14,79% masing-masing dina 2018-2019, sareng paménta bakal ngahontal 11024 ton sareng 12654 ton .


Waktos Post: Nov-27-2020